През нощта над страната ще бъде предимно ясно, над много райони

...
През нощта над страната ще бъде предимно ясно, над много райони
Коментари Харесай

Южен вятър нахлува в страната в събота, в неделя идва студен фронт

През нощта над страната ще бъде най-вече ясно, над доста региони с раздрана висока облачност. Ще бъде съвсем безшумно и сутринта на места в низините ще се образува мъгла. Минималните температури ще са сред минус 3 и 2 градуса, в обособени котловини на Западна България - до минус 5 градуса, а по морския бряг по-високи - до 7-8 градуса, в София - към минус 3 градуса. В събота ще се усили южният вятър, по-чувствително в Източна България и северно от планините, съобщи " Блиц ".

Облачността ще стартира да се усилва, изначало междинна и висока, до вечерта в Западна България ще се вплътни. Максималните температури ще са в период сред 10 и 15 градуса, в западните региони на Дунавската низина и Горнотракийската равнина, където ще остане съвсем безшумно, по-ниски - 7-10 градуса, в София - към 11 градуса.

През нощта против неделя от запад на изток ще има превалявания от дъжд, само че с насочване напразно от северозапад ще стартира да нахлува леден въздух и по-високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг.   Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще стане доста по-ниско от междинното за месеца. В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана най-вече висока облачност. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър. Топло за декември с оптималната температура на височина 1200 м към 7 градуса, а на 2000 м - 0-1 градуса.   Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта тук-там ще има мъгла, а денем ще се появи раздрана висока облачност. Ще духа сдържан, а след обяд и мощен южен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 12-15 градуса. Температурата на морската вода е 10-11 градуса, вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР